She read about people she could never be.. on adventures she would never have.

Monday, March 10, 2014

Who leaves first shall die
 
 
 
In this picture, even though the girl said if the guy leaves he will die but her hand is blocking the knife from hurting him. The guy in this picture looks like he loves her so much by holding her waist so close to him but the knife is aiming straight at her neck. This is the difference between a man’s and woman’s way of expressing their love for each other. Women always have a very sharp mouth that hurt man but actually she's always the one who gets hurt. At the other hand, man shows as if he truly loves her but in the end, he just end up hurting her more..
Meaningful picture isn’t it? feels.
 
 
Photo: The name of this picture is "Who leaves first shall die". In this picture, even though the girl said if the guy leaves he will die but her hand is blocking the knife from hurting him. The guy in this picture looks like he loves her so much by holding her waist so close to him but the knife is aiming straight at her neck. This is the difference between a man’s and woman’s way of expressing their love for each other. Women always have a very sharp mouth that hurt man but actually she's always the one who gets hurt. At the other hand, man shows as if he truly loves her but in the end, he just end up hurting her more..
(Meaningful picture isn’t it? feels. (c) owner of the photo and caption.

Sunday, March 9, 2014

Something Is Missing, Something Important

It's 02:40am in Malaysia. It's the same time before MH370 missing from the radar, yesterday.
Masuk jam ni sudah 24jam since MH370 hilang.

Bila tahu hal ni terus baca apa yang jadi sebenarnya, sedih. :(
Tak sangka benda boleh jadi macam nii dalam sekelip mata.
Cant imagine macam mana kalau dalam flight tu ada family aku sendiri. :'(

Bila tengok gambar yang family die ada dalam flight tu, tiba tiba terus teringat the feeling nak hantar family die mesti excited dan happy kan? the moment how they used to hug before the flight going off? we or they never assume that this will ever happen isn't? Sedih! :'0

Bila tengok berita awani ayah cakap *ni la flight yang ayah naik dulu masa pergi china, sama*
Terus aku tersentap dan fikir if the flight yang ayah aku naik hari tu crushed juga macam mana?
dan terus rasa bersyukur bcause nothing happen. sebab aku memang tak terfikir apa apa yang akan berlaku. and same goes to the family yang naik flight MH370 ni. Dorang pun mesti tak sangka jugak kan and must be in terribly shock right now. :(

Death is really next to us :(

Kita tak boleh jangka tapi aku ada perasaan yang dorang selamat walaupun ayah aku cakap selamat tu sangat nipis.

when i read about it suddenly i think

* Ayah! flight dorg kena rampas, kena curi!!

then ayah aku reply

* A'ah, lepas tu sorok belakang umah (ayah aku gurau -.-)
* Kalau kena rampas mesti ada dalam radar lagi sebab still function, ni hilang terus radar tak kesan.

My ayah said that dan aku pun terdiam. Walaupun tak ada family aku dalam flight tu tapi aku still tak dapat terima kalau apa apa jadi dekat dorang dan aku still nak dorang selamat. Tu baru aku. How about their family? lagi la susah kan? the feeling? haaaa.

Urghh. lets praying for the flight MH370. God please guide them and keep people aboard safe. #PrayForMH370





while we're sleeping, the pilot tried his best to save the passengers and stop blame the pilot :(

 

Tuesday, February 11, 2014

Disebabkan sekarang aku tak boleh tidur so aku update blog untuk ahad lepas. Pending meh. Hoho

Jam menunjukkan pukul 2.06am dan mata aku still tak rasa mengantuk langsong. Mungkin aku banyak tidur siang tadi. So leisure hidup aku tadi siang *isnin*

Sekarang ni da masuk hari selasa, esok ada kelas pagi. Aku tak tahu mata ni akan jadi apa pagi esok. Saja nak seksa aku tak bagi aku tidur sekarang. Feel so fresh macam baru bangun tidur.

Aku update pakai fon ja ni, tak tahu sampai ka tidak post aku ni nanti, almaklum la aku dekat kawasan hutan da nii, line kejap clear kejap tidak.

Ok, ni cerita untuk ahad hari tu.

As aku bangun pagi hari tu, aku tahu aku da kena balik sabak bernam. Sebab cuti aku da habis. So selagi aku mampu untuk melenggah kan masa selagi tu jugak aku lambat lambat kan. Ah, siapa nak balik sabak meh? Bandar koboi yang tak seberapa nak koboi sangat. Apa pun tak ada. Tapi lembu ada. Haaa

So, apa pun aku tak kemas lagi pack semua nye pun tidak. Rasa diri ni kena heret heret je buat semua ni. Yela da lama duduk rumah then kena kuar balik. Wuu. Tidak la direlakan oleh diri ini. Kenapa waktu belajar tu panjang sangat?

Okee, nak diceritakan aku gerak dalam pukul 3 macam itu. Aku malas nak sampai sana awal aku cakap la dekat ayah aku yang aku nak pergi 1 tempat ni. Aku cerita la apa apa yang menarik dekat sana. Tapi macam tak menarik interest ayah aku meh. Duh, so dalam perjalanan tu aku fikir fikir lagi, ntah macam mana aku terfikir untk ajak ayah aku pergi pantai belakang tempat aku study tu. Haaa banyak banyak tempat kenapa tempat tu jugak aku ajak pergi. Tak berbaloi langsung. Haha

Tapi, ayah aku bagi respon, dia cakap baik pergi pantai remis je. Oh okee since aku pun tak pernah pergi. Okee la jugak tempat dia. Tempat untuk riadah untuk hari minggu sesuai. Ada jual jual dan yang penting nya angin sangat kuat okeee. I likee.. so mainan utama dia dekat sana layang layang la kot. Sebab semua orang pergi sana main layang layang. Nice nice. Sangat ramai budak budak main ndan family yang datang mungkin sebab hari minggu. Hee

Lepas je pergi situ kitorang pergi makan ikan bakar dekat area jeram. Walaupun tak berapa sedap dan so tasteless (ikan bakar je mampu puji)  tapi dia punya environment dia sangat sangat la cantik tahuuuuu. Dia ada indoor dan outdoor. Boleh tengok sunset dekat sini. Cantik cantik. Kalau pergi dengan suami mesti romantik deh. Haha berangan. Okee at the end aku sampai rumah sewa aku dalam pukul 9 lebih jugak. Sekurang nya dapat gak la berjalan sebelum terceruk. Hee




 
Orang lain main dia pun nak main. Angin kuat sangat, layang2 terbang aku pun ikot terbang. Haha Caouuuuss~


p/s : aku baca balik post ni 9.3.14. serius post ape ni? bosan gler. mcm baik xpyh post, xpyh baca. =.=

Saturday, February 8, 2014

Hari ni aku baca blog seseorang, lepas je aku baca blog tu terus aku rasa nak tulis sesuatu balik dekat blog ni.

Walaupun tak tahu nak tulis apa? well, perasaan nak menulis at blog tu memang ada.. tapi malas, perasan malas menghalang kuuu.. tapi sekrang aku taip so mean aku rajin la sekarang kan? uwaaa. tak percaya pulak. :P

Oh oh!! hari tu aku baca balik post-post lama aku kat dalam draft. Post-post dari zaman sekolah, dari zaman hingusan dlu. serius rindu gilee! banyak jumpa gambar-gambar dan story-story yang aku sendiri tak percaya aku tulis,

*tu akuu kee? *aku ke ambik gambar ni? *seriously? *ni aku? *wooo, gila nya aku dulu! *baru sedar dulu aku pergi sekola tak belajar, aku main!

Haha, tu apa yang aku fikir, serius rindu wa cakap sama lu! , korang tak rindu zaman sekolah korang? of coz rndu kan?

Sedar tak sedar masa berlalu dengan pantas nye tanpa kita sedar kan, semakin hari semakin tua, semakin nyanyokk :(

Usia pun da makin meningkat tapi perangai aku macam tak meningkat-meningkat pun. haaa , apa patut aku buat untuk itu? aku sendiri pun tak sedar yang aku da besar, from a girl to be a ladies. haha. layak ke aku jadi ladies? jeng jeng jeng.

Tak mau jadi! tak mau, nampak sangat tua nye kaaan?

haaa, apa aku mengarut. btwy cara aku tulis rasa macam da tak semenarik macam dulu.
mungkin dulu type ikhlas dari ati tapi skrg ikhlas dari mana ? haaa


Mungkin aku akan repost balik post-post aku zaman sekolah dulu, mungkin laa.. xP


well then, panjang jugak aku tulis nii.
thanks to that one blog untuk buat aku tulis benda alaahh nii, haha jaga ko!


caouuu~! :D